• Binnen de RVW gelederen is Jan van de Kamp, op de voorzitter na natuurlijk, wel een van de meest bekende en markante persoonlijkheden. Jan heeft zich zolang wij ons kunnen herinneren voor 100% ingezet voor zijn geliefde RVW. Er werd nooit vergeefs een beroep op hem gedaan. Van training voor de jeugd en jarenlang een functie binnen het bestuur tot, en dat heeft hij wel ruim 15 jaar gedaan, tot co√∂rdinator van de kantine.

  In de laatste functie was Jan elke dag in de kantine te vinden, was het niet om de bar te runnen, dan controleerde hij de voorraad, maakte inkooplijsten, of was hij aan het schoonmaken. Hij woonde er nog net niet.

  Jan wist van het reilen en zeilen van heel RVW. Hij kende elke speler, zowel senior, junior als pupil bij naam, zelfs in een tijd dat RVW een grote vereniging was (zie dat maar eens voor elkaar te krijgen). Hij speelde mee met kaartavonden en fanatiek, was er bij met evenementen (denk aan alle 'Airborne kopjes koffie die hij geschonken heeft) en heeft in zijn ‘loopbaan’ bij RVW de nodige bestuurswisselingen en promoties en degradaties van elftallen meegemaakt. Kortom, RVW was zijn lust en zijn leven.

  Een jaar of acht geleden gaf Jan te kennen dat hij de verantwoording voor de kantine wilde overdragen aan iemand anders en zijn bestuursfunctie wilde neerleggen. Hij ging een stapje terug doen, althans zo zei hij, maar in de praktijk bleek dat hij veel moeite had de zaken rond RVW los te laten, zelfs toen hij ziek werd. Zolang het mogelijk was bleef hij naar RVW komen, een beetje helpen,
  een drankje doen, een praatje maken, een kaartje leggen. Oh ja, bij die kaartavonden was hij altijd de grootste afnemer van boekjes met loten. Niet omdat hij nu zo graag prijzen wilde winnen maar alleen om zijn club te steunen. Als Jan met al zijn loten eens geen prijzen gewonnen had mopperde hij en als hij met al zijn loten veel prijzen gewonnen had mopperde hij ook (en dan gaf hij alles weg). 

  Jan heeft zijn laatste kaart nu uitgespeeld. Wat zullen wij, bestuur en leden van RVW hem missen.
  Jan zal nog vaak ter sprake komen.