• Na 3 ongelukkige en onverdiende nederlagen op rij stond vandaag de laatste wedstrijd van de najaarscompetitie op het programma. De uitwedstrijd tegen het in punten gelijk staande Nijmegen verliep ondanks een abominabele thuisfluiter en onsportieve grensrechter prima en aan het eind stond er een riante 8-2 op het bord. Ons werden 2 duidelijke penalty's onthouden en onze snelle spitsen werden zeker 3 a 4 ten onrechte teruggevlagd voor buitenspel. Jammer dat je deze onsportiviteit te vaak tegenkomt.

Enig kritisch nootje was dat we ons bij vlagen te veel lieten meeslepen in hun spel en te snel de lang bal hanteerden in plaats van het balletje te laten gaan. Toch was het na een minuut of 8 al raak voor ons toen Sander een van zijn befaamde slaloms door de defensie koelbloedig afrondde: 0-1. Na riante kansen en door een niet gegeven strafschop na een overduidelijke overtreding op Bas was de wedstrijd na 20 minuten nog niet beslist. De gastheren waren alleen gevaarlijk uit een paar corners waarbij Niels 1 keer door de lat werd geholpen. Na een half uur was het weer raak toen Ruben een vrije trap van een meter of 30 met wat hulp van de keeper binnenschoot.

Na rust ging het hard. Bas scoorde al snel 3-0 uit een gekraakt schot en daarna was het Quirijn die twee keer attent was bij voorzetten van de zijkant en voor 5-0 zorgde. Een nieuwe vrije trap van Ruben bracht de bal via hun keeper voor de voeten van Bram, die er als rasspits als de kippen bij was voor 0-6. Wedstrijd lekker uitspelen denk je dan maar helaas toch even 10 minuten chaos bij ons waarin Nijmegen de stand terugbracht naar 2-6. De tweede was uit een uiteraard wel door de scheids gegeven penalty (wat op zich terecht was).

De 7-2 was een leuk verhaal. Bram worstelde in de rust met een veter van zijn schoen en kreeg hem er niet meer in. Dan maar de te kleine linker van leider Harold aan, het was een komisch gezicht die Bram met twee schoenen met verschillende kleuren. Maar U raadt het al, de assist voor de 7-2 kwam van de linkerschoen van Harold. Voor Sander was het een koud kunstje om de bal binnen te lopen. Het slotakkoord was voor Bas met zijn tweede van de middag.

We kijken terug op een prima eerste seizoenhelft waarin we met een beetje meer mazzel ook kampioen hadden kunnen worden. We kijken nu al uit naar de tweede seizoenhelft!