• De meiden van Gera en Marlies moesten naar het verre Hall in de Achterhoek, tegenstander was SHE. Doordat er wat te laat werd vertrokken was er maar weinig tijd voor de warming-up en vaak zie je dan dat de start van de wedstrijd niet goed is.

Dat was helaas gisteren ook het geval want in de eerste 20 minuten waren de dames van de thuisploeg oppermachtig en gewoon feller in de duels. Ze vergaten alleen zich te belonen met een goal. Daarna kwam RVW wat beter in de wedstrijd maar de enige kans voor rust, een goed schot met rechts van Hilde, werd door de keepster vakkundig uit het doel geranseld. Toen de thuisploeg er zelfs van een meter of 3 voor het doel niet in slaagde te scoren leek het bij rust de brilstand op te leveren. Maar in de allerlaatste seconden scoorde SHE in de kluts alsnog en stond het halfweg verdiend 1-0.

Na de rust tapte RVW uit een ander vaatje en was het lange tijd beter. Er kwamen ook kansen voor Hilde, Khyra en Ellis maar steeds stond de goede keepster op de goede plek. Zoals vaak als de 1-1 in de lucht hangt was het uit een counter ineens 2-0 door de ijverige spits van SHE. Even later sloeg het noodlot toe toen keepster Kim geblesseerd raakte aan haar knie en niet verder kon. Hilde ging keepen en omdat er geen fitte wissels meer waren, met 10 man verder. Hilde had een paar goede reddingen en het tiental bleef tot de laatste minuut strijden. De beloning kwam met een eretreffer in de laatste seconden van Fennie, die uit een corner van Ellis met links goed uithalde voor de 2-1 eindstand.

Moraal van vandaag: als je niet scherp aan de wedstrijd begint, loop je de hele wedstrijd achter de feiten aan. Wel goed blijven strijden ook met 10 man, volgende week nieuwe kansen.