• Na 2 goede overwinningen gingen we vandaag met veel zelfvertrouwen naar Nijmegen voor de wedstrijd tegen Orion. Helaas moest Onur zich ziek afmelden en was de tijd te kort om nog aanvulling vinden. We moesten het dus doen met 11 spelers.

Tel daarbij het troosteloze weer vanmiddag, een wedstrijd die ruim een kwartier te laat begon en 5 minuten te vroeg werd afgefloten en een voor beide teams dramatisch slechte scheidsrechter en je hebt alle ingredienten voor een verloren middag.

We begonnen ook te slap aan de wedstrijd en Orion had het initiatief zonder echt gevaarlijk te worden. Uit een inswingende corner die door iedereen werd gemist werd het verdiend 1-0 voor Orion. Helaas stond er niemand bij onze tweede paal om de bal weg te rossen. In het tweede deel van de eerste helft werden we steeds sterker en waren er diverse kansen. Goed keeperswerk voorkwam eerst de gelijkmaker maar die kwam na ruim een half uur toch. Sander stuitte na een mooie individuele actie op de keeper maar Sam was er in twee instanties als de kippen bij om de 1-1 binnen te jagen. Ondanks meer kansen voor ons was dit de ruststand.

In de rust erop gehamerd om scherp uit de kleedkamer te komen maar helaas gebeurde dat niet en stonden we binnen 5 minuten weer op achterstand. En opnieuw waren we niet scherp in de dekking bij een corner en punterde hun spits een beetje gelukkig via Sander en binnenkant paal de 2-1 binnen.

Niets aan de hand want kort daarna waren er kansen voor Joey en Sander die er helaas niet ingingen. Toen kwam het meest bizarre moment uit de wedstrijd. Bas leek zich vast te lopen op een verdediger en een tikkie na te trappen. Achterbal en misschien wel een gele kaart voor Bas dachten we. De zeer eigenzinnige scheids dacht er anders over en gaf een strafschop aan ons. De coach van de thuisploeg ging terecht uit zijn dak en mocht op verzoek van de scheids de kantine gaan opzoeken. Helaas voor ons profiteerde Bas niet door weer een weergaloze redding van de keeper: misschien een beetje gerechtigheid!

Daarna ging de wedstrijd een beetje als een nachtkaars uit en floot de scheids 5 minuten te vroeg af. Niemand die het echt erg vond want dan konden we lekker de warme douche opzoeken. Volgende week nieuwe kansen, nieuwe prijzen!