• Na een overwinning vorige week tegen SML kwamen onze 11 jongens, versterkt met Thomas Mantel van JO17 vol vertrouwen naar de RVW kantine. Bij aanvang van de wedstrijd RVW JO19 - Westervoort JO19 op deze mooie zaterdag, leek onze tegenstander fysiek wel vele malen sterker dan onze jongens.

Dat werd nog eens bevestigd toen westervoort na 6 minuten op een 0-1 voorsprong kwam, na een fout bij ons achterin.
    Al gauw bleek dat de mannen van Westervoort met hun krachten liepen te smijten, en na 15 minuten stond al menig westervoort speler met zijn handen op hun knieën. Dit was voor onze jongens het sein om met goed combinatiespel de druk op te voeren, en na een goed schot van Sam op de keeper die niet kon klemmen, na een aanval over links, kon Sander de stand gelijk trekken 1-1.
    Hier door was de ban gebroken, en bleek al gauw dat onze tegenstander verdedigend niet al te sterk bleek te zijn.

Na wederom een aanval over links, kon bart van binnen de zestien het kleine gaatje in de korte hoek weten te vinden; 2-1 in de 26e minuut.

De linkervleugel met Sam en Bart bleek succesvol, want wederom wisten onze jongens te scoren. Na een strakke lage voorzet kon onze spits Bram de 3-1 in de 37e minuut makkelijk binnenlopen.
    Westervoort bleek voor rust nog lang niet verslagen te zijn, en konden een minuut voor rust de stand terug brengen naar 3-2.

In de tweede helft werd Thomas voor Sam ingebracht en begon aan een prima inval beurt.
    Onze jongens moesten er voor zorgen, om te blijven voetballen, en de duels te vermijden, zodat ze voetballend de sterkere ploeg zouden blijven. En door het gebruik van onze snelle spitsen moest de voorsprong worden uitgebouwd. Na 53 minuten werd Bram de diepte ingestuurd, en na een goede balcontrole wist hij de bal over de uitkomende keeper te loppen 4-2.
    In de 68e minuut wist na een gekeerd afstandsschot op de keeper door Ruben, Bram zijn 3e van de middag te maken 5-2.
    Een kwartier voor tijd had Bram zijn werk gedaan en werd Sam ingebracht.

Tegenstander Westervoort bleek geklopt, al probeerde het in de slotfase onze jongens nog moeilijk te maken, met stevige duels.
    Door dit prima resultaat hebben we inmiddels de 2e plaats in de competitie beklommen. Gefeliciteerd !