• Na de onnodige en onverdiende nederlaag 2 weken gelden tegen Avios vandaag de eerste thuiswedstrijd tegen SML. Keeper Niels toonde karakter door na 17 uur vliegen vanuit de Filippijnen en 6 uurtjes slaap gewoon onder de lat te staan. Grote klasse Niels! Dispensatiespeler Onur deed mee en Ivo mocht 1 helft meedoen. Omdat de JO 17 geen wedstrijd hadden, deden Thomas, Gijs, Bram en Jaimy ook mee. De afwezigheid van Stan en Bram S. werd dus niet gevoeld, 3 wissels maar liefst wat een luxe voor de coaches!

De gasten hadden het wat dat betreft slechter want zij moesten het met precies 11 man doen. Daar was het eerste half uur echter niets van te merken want waar bij ons heel veel mis ging (veel slordig balverlies, te gehaast spel) waren de gasten heer en meester. De 2-0 achterstand na 22 minuten was dan ook volledig terecht en daar moesten we nog blij mee zijn.

Door inpulsen van de ingebrachte Thomas en Gijs kwamen we echter beter in de wedstrijd. Na 35 minuten een fantastische diepe bal van Ruben op zijn neeffie Sander, die op snelheid het duel van zijn directe tegenstander won. Het inschieten van de bal was vervolgens een koud kunstje: de belangrijke aansluittreffer voor rust was er! Drie minuten later werd het nog mooier. Een mooie kopbal van Ivo werd goed tot corner verwerkt, maar uit die corner mocht Ivo nog een keer koppen. Hij raakte de bal niet echt lekker, maar opnieuw Sander was er als de kippen bij om de 2-2 ruststand in te schieten.

Na de rust raakten de gasten vermoeid en hadden we steeds het initiatief. Toch duurde het 20 minuten voordat we op voorsprong kwamen. Voor de verandering snelde Sander een keer vanaf links langs de verdediging en beheerst schoot hij zijn derde van de middag binnen. Daarna toch weer 10 minuten dat we wat terugvielen zonder dat dat tot gevaar leidde. Het hoogtepunt van de middag kwam een minuut of 20 voor tijd. Ruben mocht op 25 meter van het doel aanleggen na een overtreding op Bart. Vol overtuiging schoot hij de bal hard en met een fantastisch effect in de linkerkruising: what a goal!

Met de 4-2 was het laatste verzet van SML gebroken. De weer voorbeeldig hardwerkende aanvoerder Bart bezorgde vader Fred ( die vanmiddag kreeg waar hij voor kwam, namelijk 3 punten) nog een mooie gelegenheid voor 1 van zijn prachtige foto's. Na een wilskrachtige solo sloot hij gedecideerd af met een strak schot in de linker benedenhoek voor de 5-2 eindstand.

Moraal van vandaag: na een zeer slechte start goed hersteld en naar een verdiende 5-2 zege uitgelopen. Opvallend en mooi om te zien dat de jongens van de JO 17 allemaal een prima wedstrijd speelden en gewoon lekker meededen. Bedankt jongens!