• Dit onstuimige herfst weekend, stond ook in het teken van de clash tussen de nummers 1 en 2 in de competitie van onze JO19. Op bezoek bij koploper Orion in Nijmegen, brak net voor de wedstrijd het zonnetje door. De eerste helft ging het tussen de twee teams over en weer met goed spel, waarbij onze keeper Niels tot 2x toe de lat als zijn vriend had. Onze jongens creĆ«erden op hun beurt met prima combinatiespel de meeste kansen, maar konden het net van Orion voor de rust niet raken.

In de rust konden coaches Rob en Harold dan ook geen kritiek geven op het spel van onze jongens,, en met de boodschap zo door te gaan zou de beloning vanzelf gaan komen.

In de 50e minuut kwam deze dan ook. Uitblinker Sander die de hele wedstrijd al heel actief maar zeker ook heel creatief aanwezig was wist de combinatie aan te gaan met spits Bram, die enkel de pas terug hoefde te geven, waarna Sander met een goed geplaatst schot de keeper van Orion wist te passeren.

Het laatste kwartier kwamen de donkere wolken letterlijk en figuurlijk boven het veld bij Orion. Aangeslagen tegenstander Orion had zeker niet meer verwacht gelijk te komen, tegen onze sterk spelende jongens, maar uit een voorzet vanaf de achterlijn viel de bal bij de tweede paal van Niels toch rommelig binnen 1-1.

Zoals al de gehele wedstrijd lieten onze jongens de laatste 10 minuten het beste van het spel zien. 5 minuten voor tijd had doorgebroken spits Bram de winnende treffer op zijn schoen, maar door goed uit zijn goal komen van de keeper, schoof deze hem net naast de verkeerde kant van de paal.

Net voor tijd werd onze goed spelende verdediging afgestraft op een cruciale fout. 3 minuten voor tijd kon de spits van Orion de op een presenteerblaadje gekregen bal, wel net binnen schuiven. Teleurgesteld maar met opgeheven hoofd hebben we Nijmegen verlaten, maar wel met in het achterhoofd 1 van de beste wedstrijden van het seizoen gespeeld te hebben, al zijn we er niet voor beloond.